Ciorba de fasole si costite taranesti

de Sabina in Ciorbe, 28 Sep 2009 | 8089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame costite taranesti (Angst - foarte bune si gustoase)
  • 2 pumni de boabe de fasole (de la piata)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu si 1 verde
  • 2 linguri amestec de legume uscate Sanovita
  • sare si piper
  • 1 ceapa rosie (pentru servire)
  • marar
  • tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole si costite taranesti:

Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala).

Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si punem din nou la fiert intr-o apa noua. Intre timp taiem marunt morcovul, telina, ceapa si ardeii grasi. Lasam sa fiarba. Verificam daca boabele sunt fierte si adunam cu ajutorul unei linguri de lemn cojitele. Taiem costitele taranesti in bucati si le adaugam in oala, avand grija sa adunam spuma pe care carnea o va forma la suprafata ciorbei (in foto2 se poate vedea spuma cu pricina).

Adaugam zarzavatul tocat, o lingura de ulei de masline si lasam la fiert in continuare la foc mic. Condimentam dupa gust cu sare, piper si amestec de legume uscate Sanovita. Cand toate legumele au fiert si ciorba noastra a scazut, luam de pe foc si adaugam mararul proaspat tocat si tarhon (proaspat sau uscat). Ciorba se serveste cu ceapa rosie taiata, presarata cu sare si stropita cu otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole si costite taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:40

as manca ciorba de fasole, dimineata, la pranz si seara, cu CEAPA bineinteles

adry88 1

20.05.2011, 11:59

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata