Spalam fasolea, o alegem de eventualele impuritati, o punem intr-o oala cu apa si lasam peste noapte (cel mai indicat). Oasele le portionam in bucati potrivite. Le punem intr-o oala cu apa, le dam intr-un clocot si schimbam apa. Fasolea o dam intr-un clocot si-i schimbam si ei apa. Facem operatiunea de trei ori. Apoi punem fasolea si oasele afumate intr-o oala cu apa si lasam la fiert.(Eu am fiert separat oasele, iar cand carnea a fost aproape fiarta am adaugat peste fasole, inclusiv apa in care au fiert pt gust). Ceapa si morcovul, le taiem marunt sau dam pe razatoare si adaugam in oala (lasam fasolea si carnea sa fiarba cam 1 si 1/2 ora). Punem sare sau delikat dupa gust, adaugam si pasta de rosii cu ardei si mai lasam pana fierb legumele. Adaugam si cimbru(uscat am avut eu), aproximativ 2-3 lingurite, tot dupa gust, mai dam cateva clocote si oprim.(Bineinteles, fasolea trebuie sa fie fiarta.Sunt soiuri de fasole care fierb foarte repede,iar altele care fierb destul de greu)
Adaugam leustean tocat marunt.
1
Merge de minune alaturi ce o ceapa rosie sau un ardei iute.