Cum astazi este vineri va propun o reteta de post.
Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt.
Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote.
Se adauga apoi fasolea pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna).
Se adauga pasta de rosii si se lasa sa fiarba.
Ciorba de fasole pastai este singura la care eu fac rantas. Curatam si cealalta ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Adaugam o lingura de faina si amestecam. Nu lasam sa se prajeasca faina. Cu un polonic luam ciorba din oala de pe foc si stingem rantasul. Amestecam bine sa nu aiba cocoloase si il punem in oala peste restul de ciorba.
Cand sunt fierte legumele se adauga tarhonul si cimbrul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Potrivim de sare, adaugam leusteanul taiat marunt si stingem focul.