Ciorba de fasole (II)

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 23 Mai 2011 | 5757 vizualizari

 

Nu mai mancasem de mult ciorbita de fasole, fapt pentru care am profitat de prospetimea legumelor ,,, am savurat-o rece cu un fir de ceapa verde,,,

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe albe
  • o ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia,
  • 2 morcovi
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura de loboda
  • 2-3 frunze de stevie verde
  • sare/delikat dupa gust
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (II):

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre sfarsit, adaugam si borsul. Este gata si il putem servi dupa ce a dat in clocot, cand presaram deasupra cimbrul, loboda, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot adauga si cateva fire de tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (II)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]