O ciorbă dulce, savurată de toți Zmeii, chiar dacă e fără carne;) Le aduce aminte de concediile petrecute în Maramureș la verișori ;)
Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă fasolea congelată și se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, semiacoperit.
La final, smântâna se amestecă cu făina, apoi se diluează cu puțină apă rece și se adaugă în șuvoi subțire, amestecându-se energic pentru a nu se forma cocoloașe ;) Atenție, în acest moment focul va fi oprit ;) Se presară verdeață și se servește fierbinte ;)
Atenție nu e nevoie de pâine la această ciorbă ;)
Spor și poftă bună! :-*
1
dacă se va folosi fasole proaspătă, aceasta se va pune la fiert deodată cu legumele;)