Hai că tot săracul sau, mai nou, tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă, un piure sau altceva! Natural, sănătos, vitaminizant!
Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc, gustoasă şi rapidă.
Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.
Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.
Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara.
Se poate consuma aşa sau adăugaţi nişte ravioli care fierb cam în 5 minute.
Puteţi folosi crutoane în loc de paste.
1
Am modificat de data asta, călind nişte ceapă în unt, apoi am adăugat la urmă iaurt şi nişte pastă de ardei iute. E bună şi fără iaurt sau smântăna, servită nemixată. O puteţi modifica, după îmaginaţia fiecăruia.De exemplu, cu o mână rasă de caşcaval deasupra.