Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Feb 2015 | 4907 vizualizari

 

Am eu in gradina un soi de fasole cu bobul mare .Mie imi pare mai usor digerabila .Cand inca nu este coapta imi oparesc si imi pun pe iarna in congelator . Asa pentru ,, sufletelul '' meu . Eu ii stiu doar denumirea populara de fasole taraneasca . Cautand informatii am aflat ca este o fasole soi vechi romanesc nemodificata genetic .

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan - [1 kg ] afumat de porc
  • 500 gr fasole bivoleasca cu bob mare [de la congelator]
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 felie telina
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet cu leustean
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura:

Ciolanul afumat de porc de casa se spala cu apa fierbinte se opareste cu apa clocotita .

Puneti ciolanul la fiert in 3 l apa .

Curatati si spalati legumele .Tocati ceapa,taiati patrunjelul ,telina si morcovul .

Caliti ceapa si morcovul . seaduga la ciorba .

Puneti si legumele la fiert timp de 30 minute .

Adugati fasolea si mai fierbeti 15 minute .

Scoateti ciolanul din zeama si il portionati .

Dregeti ciorba cu smantana si otet cu leustean.

Gustati si sarati daca este nevoie . Piparati .

Serviti ciorba in fiecare farfurie punand o bucata de afumatura si verdeata .

TIPS-URI

1

Fasolea cu bob mare de la congelator nu are nevoie de timp mare de preparare , ea a fost prefiarta initial .

2

Atentie sarati ciorba la sfarsit , afumatura de casa contine sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

22.02.2015, 00:50

Razi tu GabY dar la Moldova la acest soi se numeste fasole Boamba

mihaelar63 1

22.02.2015, 00:51

Dia intentia mea este alta

mihaelar63 1

22.02.2015, 00:51

Simona altfel nu stiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole alba