ciorba asta deobicei eu o fac "la ochi"cum s-ar spune, adica nu tin cont de cantitati, dar de data asta am incercat sa masor cat de cat.
Cu o seara inaintea prepararii ciorbei se alege fasolea, se spala si se pune la inmuiat in apa rece.
A 2-a zi spalam bine ciolanul ,il punem la fiert intr-o oala incapatoare.
O alta oala cu apa o punem la fiert,sa avem tot timpul, apa fierbinte pentru a schimba apa la fasole si a adauga la ciolan daca este nevoie.
Fasolea o punem la fiert in apa rece, dupa cateva clocote o scurgem de apa si o punem la fiert cu alta apa fierbinte. Aceasta operatie se repeta de inca 2 ori.
Legumele curatate si taiate cubulete mici, se adauga la ciorba si se lasa la fiert la foc mic.
Cand ciolanul este fiert se scoate carnea de pe os, se taie bucati potrivite si se adauga in ciorba aproape fiarta.
La final se adauga borsul fiert separat, se sareaza dupa gust si gata ciorba.
Borsul deasemenea se pune in functie de gustul fiecaruia.
1
la fasole se adauga numai apa fiarta
2
ca ciorba sa fie mai dietetica, ciolanul se fierbe separat si in ciorba se pune numai carnea, fara grasime
3
ciorba se serveste neaparat cu ceapa verde sau ceapa rosie
4
se poate pune si tarhon daca va place