Bors moldovenesc acru

de Miha in Ciorbe, 15 Mai 2009 | 11149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 bucata telina
  • 1 rosie
  • marar si patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 500 ml bors (sau mai mult,in functie de cat vreti de acru)
  • sare
  • fidea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors moldovenesc acru:

Carnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului.

Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Se fierbe intr-un vas acoperit,lasand putin loc pentru evaporarea apei.Fierberea trebuie sa fie inceata.

Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata,morcovul,pastarnacul,telina,ardeiul gras,toate taiate felii. Eu le-am taiat marunt din cauze de copil mofturos. :)

Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga borsul fiert in prealabil,rosia curatata de pielita si taiata cubulete,verdeata tocata si fideaua.Se mai da inca un clocot.

Se serveste cu smantana.

Se poate drege cu ou si smantana,dar numai dupa ce a fost luat de pe foc,altfel se "taie".

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors moldovenesc acru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]