Ciorba de fasole

de InvatsaBucataresccom in Ciorbe, 3 Noi 2014 | 4435 vizualizari

 

Este una dintre cele mai simple supe/ciorbe care le puteți gați. Pentru ca mi-am petrecut verile la tara iubesc o ciorba buna de fasole. Cred ca, dacă este gătita tradițional la foc, are un gust deosebit de fum și tara! Îmi aduce aminte de o vara târzie, început de toamna, când vremea este mai rece și încep ploile. Presupun ca sunt mai multe rețete pentru aceasta ciorba, eu o sa va prezint una pe care o știu de la bunica mea, știu ca este un clișeu, dar totuși...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 1 ardei gras rosu, puteți pune orice fel de ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac
  • 100 g de rădăcină de țelina, sau 3-4 cotoare de frunze de țelina
  • 20 g unt
  • 1 linguriță boia de ardei dulce afumat
  • 1 linguriță semințe de mărar uscate ( sau 2-3 măciulii de mărar uscat )
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare și piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în funcție de gustul fiecăruia, pentru 500g de fasole eu folosesc 3l de apa. După înmuiere, se pune la fiert și se schimba apa cel puțin odată. Se va fierbe pana bobul de fasole este pătruns și pe alocuri alte boabe de fasole sunt sparte.

Intre timp se toaca legumele cubulețe, și se călesc la foc mediu cu uleiul. Când totul este călit, se adaugă peste fasolea fiarta în cei 3 litri de apa. Se mai lasă la fiert, la foc mic, încă 30 de minute pentru a se pătrunde gusturile. La final se adaugă mărarul, boia, 2 lingurițe de sare, și un praf de piper. Ultima data se adaugă untul. Untul se pune pentru a aduce gusturile împreuna, rotunjește gustul general.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole ardeleneasca