Ciorba de fasole

de Irina in Ciorbe, 2 Dec 2011 | 15009 vizualizari

 

Ca tot suntem in postul Craciunului am pentru voi o ciorba de fasole buna, buna.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 kg fasole boabe
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura verdeata(patrunjel, tarhon)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore.

Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa, morcovii si mai spre final gogosarul. Se sareaza, se pipereaza si se se adauga rosiile.

La final, se toarna putin ulei pe deasupra, ciorba de fasole va avea un aspect mai placut  . Se adauga borsul si se mai lasa ciorba de fasole  putin la foc. Dupa ce se opreste, se toaca verdeata marunt si se presara pe deasupra. 

Se mananca cu pofta, cu paine facuta in casa, o ceapa sanatoasa si o tuica mica. Sa ne treaca raceala care ne-a intrat in oase, servind o ciorba de fasole gustoasa.

TIPS-URI

1

daca va place tarhonul adaugati o crenguta in ciorba de fasole la finalul fierberii, ii da o savoare deosebita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post