Ca tot suntem in postul Craciunului am pentru voi o ciorba de fasole buna, buna.
Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore.
Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa, morcovii si mai spre final gogosarul. Se sareaza, se pipereaza si se se adauga rosiile.
La final, se toarna putin ulei pe deasupra, ciorba de fasole va avea un aspect mai placut . Se adauga borsul si se mai lasa ciorba de fasole putin la foc. Dupa ce se opreste, se toaca verdeata marunt si se presara pe deasupra.
Se mananca cu pofta, cu paine facuta in casa, o ceapa sanatoasa si o tuica mica. Sa ne treaca raceala care ne-a intrat in oase, servind o ciorba de fasole gustoasa.
1
daca va place tarhonul adaugati o crenguta in ciorba de fasole la finalul fierberii, ii da o savoare deosebita