Ciorba de curcan

de Panacris in Ciorbe, 27 Dec 2011 | 5814 vizualizari

 

Mama imi spune ca de Anul Nou nu se mananca carne de pasare, desi dupa Craciun ar fi indicat!!! Cica gaina rascaie in spate si nu merge inainte!!! Indicat de Anul Nou sa consumam, curcan, rata, gasca sunt pasari care nu rascaie sau porc, vita si iepure. Deocamdata va descriu reteta de ciorba de curcan!!!

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan pentru ciorbă 700 g.
  • Ceapa galbenă 1 Bucată
  • Zarzavat 300 g.
  • Mazare 150 g.
  • Fasole verde 150 g.
  • Ardei gras 50 g.
  • Sare iodata 15 g.
  • Piper măcinat 1 g.
  • Pătrăţele (paste făinoase) 150 g.
  • Verdeaţă 1 legătură
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă, împreună cu zarzavatul si ardeiul tăiat în părăţele în alt vas. Apoi se adaugă fasolea tăiată în bucăţele şi mazărea. Se asezonează de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit pentru cca. 30 de minute. Când s-au fiert carnea şi legumele, se presară pastele pătrăţele şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se serveşte fierbinte preasărată cu verdeaţă tocată mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Panacris 1

30.12.2011, 13:59

Mirela, daca vrei sa acresti ciorba cu zeama de varza, foarte bine. Parintii mei sunt maghiari, desi am locuit in Banat, Otelu Rosu, mama nu a gatit cu bors niciodata, la noi ciorbele sunt dulci, se consuma cu smantana, multa!!!

Panacris 1

30.12.2011, 14:08

Onesta, multumesc! Asta a fost acu vreo 20 de ani!!!, Cand am facut cartofi prajiti, dar culmea unul era ars celalat crud!!! Sotul meu imi spunea, darag nu prea sunt facuti cartofii astia, eu ronntaiam din ei, si raspundeam ca sunt foarte bine facuti.La urmatorul salariu m/a dus a/mi aleg o fritueza!!! De atunci fac niste cartofi prajiti super!!!

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:08

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie