Mama imi spune ca de Anul Nou nu se mananca carne de pasare, desi dupa Craciun ar fi indicat!!! Cica gaina rascaie in spate si nu merge inainte!!! Indicat de Anul Nou sa consumam, curcan, rata, gasca sunt pasari care nu rascaie sau porc, vita si iepure. Deocamdata va descriu reteta de ciorba de curcan!!!
Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă, împreună cu zarzavatul si ardeiul tăiat în părăţele în alt vas. Apoi se adaugă fasolea tăiată în bucăţele şi mazărea. Se asezonează de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit pentru cca. 30 de minute. Când s-au fiert carnea şi legumele, se presară pastele pătrăţele şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se serveşte fierbinte preasărată cu verdeaţă tocată mărunt.