Ciorba de curcan

de Panacris in Ciorbe, 27 Dec 2011 | 5684 vizualizari

 

Mama imi spune ca de Anul Nou nu se mananca carne de pasare, desi dupa Craciun ar fi indicat!!! Cica gaina rascaie in spate si nu merge inainte!!! Indicat de Anul Nou sa consumam, curcan, rata, gasca sunt pasari care nu rascaie sau porc, vita si iepure. Deocamdata va descriu reteta de ciorba de curcan!!!

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan pentru ciorbă 700 g.
  • Ceapa galbenă 1 Bucată
  • Zarzavat 300 g.
  • Mazare 150 g.
  • Fasole verde 150 g.
  • Ardei gras 50 g.
  • Sare iodata 15 g.
  • Piper măcinat 1 g.
  • Pătrăţele (paste făinoase) 150 g.
  • Verdeaţă 1 legătură
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă, împreună cu zarzavatul si ardeiul tăiat în părăţele în alt vas. Apoi se adaugă fasolea tăiată în bucăţele şi mazărea. Se asezonează de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit pentru cca. 30 de minute. Când s-au fiert carnea şi legumele, se presară pastele pătrăţele şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se serveşte fierbinte preasărată cu verdeaţă tocată mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (17)

Panacris 1

30.12.2011, 13:59

Mirela, daca vrei sa acresti ciorba cu zeama de varza, foarte bine. Parintii mei sunt maghiari, desi am locuit in Banat, Otelu Rosu, mama nu a gatit cu bors niciodata, la noi ciorbele sunt dulci, se consuma cu smantana, multa!!!

Panacris 1

30.12.2011, 14:08

Onesta, multumesc! Asta a fost acu vreo 20 de ani!!!, Cand am facut cartofi prajiti, dar culmea unul era ars celalat crud!!! Sotul meu imi spunea, darag nu prea sunt facuti cartofii astia, eu ronntaiam din ei, si raspundeam ca sunt foarte bine facuti.La urmatorul salariu m/a dus a/mi aleg o fritueza!!! De atunci fac niste cartofi prajiti super!!!

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana