O ciorba de tara cum se zice prin zona noastra, cu bors de putina, o reteta preluata de la soacra mea, un deliciu culinar.
Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate de ora si adaugam ceapa, morcovul, telina si zarzavatul conservat.Mai lasam sa fiarba inca o jumatate de ora si adaugam foile de dafin, crengutele de cimbru, pasta de tomate si sosul de legume.Dupa ce a fiert carnea si legumele adaugam borsul, ii dam un clocot bun(eu il fierb separat), adaugam pastele fainoase, sare si piper si lasam la fiert pana sunt gata pastele.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde.
Noi il servim cu ardei iute murat sau in otet.Puteti servi cu smantana, noi am preferat sa il servim fara fiind in perioada de post.
Pofta buna!