Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee?
Si asa a aparut pieptul de pui in ea :))))))
Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!
Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.
Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui.
Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse.
Taiem si ardeiul tot julien si il adaugam in ciorba.
Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana.
Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam treptat in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana.
Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba.
Servim fierbinte cu ardei iute.
Pofta buna!
1
Cantitatea de usturoi se va pune in functie de gustul fiecaruia, eventual isi va pune fiecare separat in timpul servirii.
2
De asemeni otetul este optional, sau se poate acri cu zeama de lamaie.