Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

de Merisor in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 16729 vizualizari

 

Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee?
Si asa a aparut pieptul de pui in ea :))))))
Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 6 buc gogosari murati
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui:

Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.

Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui.

Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse.

Taiem si ardeiul tot julien si il adaugam in ciorba.

Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana.

Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam treptat in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana.

Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba.

Servim fierbinte cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de usturoi se va pune in functie de gustul fiecaruia, eventual isi va pune fiecare separat in timpul servirii.

2

De asemeni otetul este optional, sau se poate acri cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de pui dreasă cu smântână