Ciorba de cartofi cu zeama de varza

de Panacris in Ciorbe, 1 Ian 2013 | 9084 vizualizari

 

Pentru Buni si Gusti! >:D< Un an plin de bunatati! >:D

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • cartofi rosii de Harghita 8 bucati medii,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • marar uscat/proaspat 1 lingurita,
  • zacusa sau ghiveci de legume 2 linguri,
  • zeama de varza acra 500 ml,
  • leustean,
  • patrunjel verde,
  • smantana 5 linguri,
  • faina alba de grau 1 lingura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu zeama de varza:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare, boia de ardei dulce si marar plus cca. 2000 ml apa si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert cartofii se adauga zeama de varza, strecurata, daca are eventual floare ;), lasandu-se la fiert cca. 10 minute pana se combina gusturile. Smantana cu faina se dezleaga cu putina apa rece, se adauga in ciorba fierbinte, lasandu-se la feirt la foc mic cca. 2 minute.

Se serveste fierbinte presarata cu leustean si patrunjel tocat marunt si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura