Ciorba de cartofi cu tarhon

de hany30 in Ciorbe, 4 Noi 2015 | 3537 vizualizari

 

Eu o fac de obicei cu carne de pui . Carnea eu o fierb separat apoi cand legumele sunt fierte de jumatate adaug si carnea de pui .

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1v morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • 150 ml iaurt
  • tarhon uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu tarhon:

Zazavatul se taie cubulete si se caleste usor pentru a capata o crusta; odata puse in apa fierbine, legumele ii vor da acesteia o savoare deosebita.
Se taie cartofii si se adauga in apa cu zarzavat, insa doar dupa ce acesta fierbe un pic. Atentie, legumele nu se fierb de tot.
Se realizeaza un liezon (amestec cu care se drege ciorba) din iaurt si galbenus de ou, pe care le amestecam cu un tel.
In momentul in care zarzavaturile si cartofii sunt fierti, se ia oala de pe foc, si cu ajutorul unui polonic se pune ciorba in vasul in care am realizat liezonul si se amesteca usor cu telul pentru a se omogeniza. Nu se toarna liezonul direct in ciorba pentru ca aceasta se va taia.
Se presara tarhonul uscat peste ciorba in fuctie gust. Se mai lasa ciorba pe plita incinsa cu capac inca vreo 5-10 minute , apoi se poate servi .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu tarhon