Azi batrinii mei parinti nu au vrut mincare cu carne .....asa ca am facut o ciorbita de cartofi cu smintina delaco si iaurt ,buna tare produs finit .. Am folosit o oala de 5l...pentru ca sunt mincatori de ciorba multi ..
Am curatat zarzavatul - ceapa,ardeiul si am tocat totul foarte marunt apoi am pus totul intr-o oala de 5 l la calit cu uleiul de masline.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat cubulete, i-am spalat bine si cind zarzavaturile s-au calit am adaugat si cartofii si i-am lasat 5 minute sa se caleasca un picut impreuna cu zarzavaturile.
Am adaugat apa calda am potrivit de sare,piper,vegeta, am pus si foaia de dafin si am lasat la fiert.
Intr-un castron am frecat bine sminta cu iaurtul si galbenusurile, am adaugat faina si usturoiul pisat .
Cind ciorba este gata de fiert luam doua polonice de ciorba fierbinte si punem peste smintina mestecind continuu pina la incorporare,,apoi turnam totul peste ciorba,adaugam si otetul, lasam sa dea un clocot ,oprim focul si asezonam cu frunzele de telina.
Ciorbita este gata.
Pofta buna !
1
Se poate servi cu mai multa smintina cin e doreste
2
Si bineinteles nelipsitul ardei iute