Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete.
Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de vitel, am avut pulpa si am tocat-o eu).
Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare. Se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, patrunjelul verde taiat marunt, oul, sare si piper.
Cand legumele sunt fierte se adauga orezul spalat, se da focul mic si se pun perisoarele cu mainile umede. Se mareste putin focul si se lasa sa fiarba. La final se adauga borsul si sucul de rosii, se mai lasa cateva clocote si se opreste. Se adauga oul batut si se amesteca cu furculita sa se formeze zdrente. Se presara leustean uscat sau patrunjel verde, dupa gust.
1
Daca va e teama ca se vor destrama perisoarele, puneti-le in oala cu mana umeda in otet.
2
Focul trebuie sa fie foarte mic, sa nu clocoteasca ciorba!