Ciorba cu legume de vara

de mirela0911 in Ciorbe, 27 Iun 2011 | 5272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • o bucatica de telina
  • 3 cepe
  • mazare
  • fasole pastai
  • o conopida
  • 4-5 cartofi noi
  • 2 rosii
  • un ardei gras
  • frunze de patrunjel si telina
  • sare dupa gust
  • putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume de vara:

Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara.

Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei. Se toarna apa peste legume si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce a inceput sa clocoteasca  punem si fasolea pastai. Se lasa la fiarba la foc incet cu oala acoperita. La urma raman mazarea, conopida (taiata in buchetele mici) si cartofii cubulete. Se sareaza dupa gust. 

Intre timp s-a fiert si carnea, se taie bucatele mici, se adauga peste legume, iar supa in care a fiert carnea se strecoara si se toarna in oala cu legume.

Rosiile se oparesc cateva secunde, se curata de piele si se taie cubulete, ardeiul la fel si se pun in oala. Se lasa sa mai clocoteasca pt cca 15 minute, dupa care se stinge focul.

Frunzele de patrunjel si telina se spala si se taie marunt. Se arunca in oala si se pune capacul ca sa nu auzim ce povestesc.

Se serveste alaturi de un ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu afumatura