Ciorba cu dovlecel

de Rocsi in Ciorbe, 18 Iul 2010 | 9085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei nu prea mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate ardei galben
  • 2-3 cartofi noi  mari
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • ulei
  • piper
  • sare
  •  1 lingurita boia de ardei dulce
  • 200 gr smantana
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu dovlecel:

Mai intai pregatim toate legumele.

dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari.

cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi.

ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.

morcovul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.

ardeiul galben se taie patratele.

patrunjelul  si mararul se spala  si se toaca tot marunt.

intr-o oala cam de 4-5 litri ,se pun 2-3 linguri de ulei.

cand acesta s-a incins se pune dovlecelul ,cartofii si ceapa putin la inmuiat.

apoi peste se pune apa cat sa acopere destul de bine legumele.

lasam sa inceapa sa fiarba ciorba,iar apoi turnam si morcovul si ardeiul.

lasam sa fiarba la foc  potrivit.

cand sunt aproape fierte legumele se pune sare,piper si boia de ardei dulce dar si verdeata.

mai dam un clocot  adaugam borsul in functie de cat de acru il vrem si smantana.

mai dam cateva fierturi si gata ciorba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta