Mie imi plac ciorbele rosii, ca in Oltenia. Piticul meu insa prefera ciorbele ardelenesti, drese cu smantana. Si ce nu face o mama pentru puiul ei... face de toate, chiar si ciorba dreasa :).
Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul.
Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si potrivim de sare si piper. Adaugam apoi tarhonul tocat marunt si zeama de lamaie.
Intre timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Cu un polonic adaugam din ciorba fierbinte peste amestecul de ou si smantana, pana cand acesta ajunge la temperatura ciorbei din oala. Stingem focul si adaugam oul cu smantana in ciorba, amestecand cu o furculita.
Servim calda cu ardei iute.