Acum vreo 3 ani am servit asa ceva intr-un restaurant din Miercurea Ciuc...era mancarea casei...ne-a placut atat de mult, incat am reprodus-o negresit de cateva ori si acasa...Nu va pot spune cum miroase in casa in timpul prepararii :)
Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile.
Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de dinainte cca. 2 ore in apa sa se hidrateze :). Vasul il ungem pe fund cu putin ulei; punem frunzele de dafin si vinul pe langa ciolan, si acoperim vasul cu capacul lui - daca avem loc, daca nu cu o folie de aluminiu - eu nu am acut cum sa pun capacul :(.
Dam la cuptor la foc micut pentru 2 ore -incepe sa se desprinda din loc in loc carnita de os si ciolanul este rumenit frumos.
Pofta buna!
1
Noi l-am servit, ca si la restaurant, alaturi de cartofi copti - acordeon, mujdei de usturoi cu iaurt si castraveciori murati.