Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

de Sylvia in Porc, 22 Oct 2014 | 50717 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa , este o reteta de-a lui Jamie Oliver un bucatar pe care il admir foarte mult, pentru simplitatea cu care gateste si pentru savoarea pe care o are mereu mancarea lui. Pentru ca toamna e deja bine instalata si Craciunul ne bate la usa o friptura de porc cu soric crocant nu face decat sa de aduca visul iernii mai aproape.

 

INGREDIENTE

  • ciolan de porc crud ( spata de porc ar fi si mai buna dar nu am gasit )
  • sare de mare bruta
  • piper proaspat macinat
  • o lingura de miere
  • chimion
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • morcov
  • usturoi
  • ceapa
  • ulei masline
  • vin alb
  • 100 ml supa de legume
  • boia afumata
  • o lingura rosii concetrate( gen pasta de rosii sau bulion)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate:

  Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de  invaluiesc brusc cateva ore mai tarziu pentru a-ti aduce aminte ca o masa delicioasa iti va aduce ragazul binemeritat ...este magic sa gatesti la cuptor. 

 In prima etapa se cresteaza ciolanul pe toate partile sa ajungem bine in stratul de grasime care sa se poate elibera de dupa soric si sa aduca crocantul de care avem nevoie. Se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , se stropeste un fir de ulei de masline si se da la cuptor  o ora la 180-190 de grade. 

  Vom obtine asa o carne cu un soric crocant bine rumenita, peste care dupa  o ora adaugam amestecul de supa de legume cu  vin alb ( o cana buna), turnam peste o lingura de miere  si legumele toate tocate  mari. Ceapa poate fi si necuratata, la fel si morcovul , usturoiul se taie in bucati mari, totul este sa fie spalate bine si uscate, la genul acesta de sosuri legumele lasate intregi dau un gust si mai bun, mai rustic. 

   Se demareaza etapa a doua lasand friptura la cuptor la 150 de grade timp de 4-5 ore, temperatura mica si timpul indelungat vor fragezii carnea, ea va ramane crocanta la exterior si va fi moale si se va desface pe fibre la interior. Din cand in cand la interval de 30-45 de minute se toarna sos din tava peste carne ca sa o imbibam de arome si sa o lacuiasca mierea din compozitie . 

   Este genul de mancare care cere timp dar se face singura....puteti sa o serviti cu ce garnitura doriti eu am facut un piure rustic de cartofi cu brocoli si o salata de sfecla rosie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc fiarta