Buna este ciocolata de casa cu orice chiar si asa simpla , dar cu rom si stafide parca e cea mai buna
Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta .
Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc .
In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cernem laptele praf si amestecam cu cacao
Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot untul.
Scoatem stafidele din rom si le stoarcem putin in mana , le punem peste compozitia de lapte praf amestecat cu cacao.
Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.
Tapetam o tava mica cu hartie de copt, sau forme de silicon .
Turnam ciocolata, o nivelam dam la rece pentru 2-3ore sau peste noapte iar apoi putem portiona dupa preferinta .
1
se pot pune alune, nuci , migdale , curmale , goji sau orice altceva doriti