Punem mai intai miezul intr-o tava si il dam la cuptor ,la o temperatura potrivita,sa il prajim putin.
Trecem prin sita laptele praf si cacaoa ,dar de doua ori fiecare.
Intr-un vas punem apa si cu zaharul.
Asezam vasul pe aragaz si lasam pe foc pana zaharul se topeste de tot,timp in care invatim cu o lingura.
Luam siropul de pe foc,punem margarina si amestecam continuu,pana ce, acesta din urma, se topeste de tot.
Adaugam si esenta de rom(puneti una mai concentranta pentru o aroma mai puternica).
Dupa ce am facut acesta procedura,incepem sa punem laptele praf si cacaoa,treptat,timp in care invartiti energic cu un tel sau o lingura de lemn.
Aveti grija sa nu va opriti prea mult din timpul invartirii deoarece riscati sa apara cocoloase(este bine daca aveti pe cineva cu care sa faceti,pentru ca unul sa toarne ,iar celalalt sa invarta mereu).
Aveti grija la laptele praf,se poate sa va trebuiasca mai mult,sau mai putin la aceasta reteta,depinde foarte mult laptele praf pe care il folositi.
Mie mi-au ajuns 400 de gr in capat la reteta aceasta.
Luam o tava,nu prea mare,si o tapetam cu folie alimentara.
Cand terminam de invartit in compozitia ciocolatei ,o turnam in tava tapetata si o intindem bine cu o spatula,sa fie uniforma.
Miezul de nuca il taiem bucatele mici,il punem pe ciocolata si il impingem putin,cu paleta cu care am intins compozitia.
Deasupra acoperim tot cu folie alimentara si dam la rece.
A 2a zi putem taia ca e numai buna de servit.
Nu facusem de ceva timp si chiar aveam emotii daca se va intari,dar a iesit chiar foarte bine!!!!!