Laptele se pune pe foc cu margarina, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza toata margarina in lapte. Se trage de pe foc,se pun in compozitie esenta rom dupa gust,stafidele si nuca.
Se strecoara laptele, iar stafidele deja inmuiate se pun impreuna cu nuca in laptele praf se amesteca, si putin cate putin se pune laptele peste laptele praf amestecand foarte bine.
Atentie, uneori nu este necesar tot lichidul, de aceea sa nu puneti tot la inceput, decat pe rand, trebuie sa obtineti o pasta foarte densa, nu moale sau lichida.Se incorporeaza ingredientele bine si se pune pe o folie aluminiu sau folie alimentara, se ruleaza si se da la rece pana se intareste.
1
Miezul nuca se rupe bucatele si se prajeste putin,
2
Se pot pune si arahide, alune.
3
Aceasta cantitate din reteta este pentru o portie de ciocolata de casa cat pentru 2 persoane sa-si satisfaca pofta, daca doriti pentru mai multe persoane mariti toate cantitatile.
4
Nu am specificat zahar in reteta, deoarece acest tip de lapte praf are o cantitate destula de zahar incat nu mai este absolut deloc nevoie.