Ciocolata de casa

de laylalala in Dulciuri, 4 Feb 2011 | 17945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •          150 ml lapte
  •          150 gr zahar
  •          20 gr zahar vanilat bourbon
  •          100 gr unt
  •          140 gr ciocolata din comert (eu am folosit amestec de ciocolata cu lapte& amaruie)
  •          ½ lingurita esenta de rom
  •          250 gr lapte praf
  •          alune/stafide (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

 

  1. Intr-o cratita pune la fiert laptele cu zaharul. Lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Separat, topeste untul impreuna cu ciocolata. Lasa ambele sa se raceasca putin.
  2.   Amesteca compozitia cu lapte si cea cu ciocolata imreuna apoi incorporeaza romul. Inglobeaza laptele praf si amesteca pana la omogenizare. Pune compozitia intr-un vas tapetat cu foaie  de copt, presara cu alune/stafide daca folosesti si lasa sa se raceasca peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (22)

cosmin_kmt 1

05.04.2013, 15:54

important e,.....sa fie facuta cu lapte praf si cacao

diaconta 1

05.04.2013, 15:57

Cosmin,ciocolata de casa e cel mai simplu "dulce",iar retete avem multe.Spor la treaba si bun venit

jolygina 1

06.04.2013, 00:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]