Ciocănele de pui a la Padre

de Panacris in Pui, 21 Aug 2014 | 5933 vizualizari

 

Inițial tot pe Laurențiu-Ionel, urma să ”cadă” la treabă, dar fiindcă Zmeii au ajuns acasă mai devreme, decât estimasem, am hotărât să urmez rețeta lui Padre;) simplă și rapidă;), bineînțeles cu ”mici modificări”.

 

INGREDIENTE

  • ciocănele de pui 10 bucăți,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz, partea verde 1 bucată,
  • roșii două bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare aromată a la Panacris,
  • boia de ardei dulce,
  • vin roșu de țară cca. 250 ml.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui a la Padre:

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă tremorezistentă, în cazul meu una de ceramică, și se pun la gătit în cuptorul preîncins, ptr cca. 15 de minute la 250 grade neacoperit. După acest interval de timp se repetă operaținuea, după ce s-au întors ciocănelele.  După ce s-au rumenit bine, se adaugă legumele curățate și mărunțite, se asezonează cu vin, boia de ardei dulce și vin;) Se acoperă cu foaie de pergament și se pun din nou la cuptor, ptr cca.20 de minute.

Ciocănelele se servesc ca atare, alături de legumele coapte, acompaniate de diverse garnituri după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui a la Padre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tigaie picanta cu pui si oua posate