Cinnabon: rulouri cu zahar brun si scortisoara

de tarasmariana in Dulciuri, 17 Apr 2015 | 3310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 4 pahare faina (200g/paharul)
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 200g zahar brun
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 pliculete vanilie
  • 25 g drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabon: rulouri cu zahar brun si scortisoara:

Amestecam faina, drojdia si zaharul vanilat. In laptele cald, adaugam ouale un pic batute, se adauga in faina si se framanta adaugand untul moale cate putin.

Se acopera aluatul si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Punem aluatul pe masa de lucru, se mai framanta putin. Intindem aluatul cu sucitorul 30cm latime, 40cm lungime.

Ungem aluatul cu unt topit, zaharul se amesteca cu scortisoara, preseram peste foaia de aluat.

Rulam aluatul foarte incet, inlaturam marginile si incepem sa taiem din 4 in 4 cm. Asezam bucatelele intr-o tava rotunda.

Pe fundul tavii, punem hartie de copt. Le lasam sa mai creasca 10-15 minute. Incalzim cuptorul la 180° le dam la cuptor   timp de 30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon: rulouri cu zahar brun si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (31)

mirela0911 1

18.04.2015, 14:48

Ce bune-s astea!

tanyapatap 1

18.04.2015, 16:34

IMI PLAC MULT.

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]