Mai intai cantarim toate ingredientele.
Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.
Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la racorit. Adaugam ouale pe rand amestecan bine dupa fiecare. Exact ca la eclere.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei seringi de ornat si al unui dui cu model facem batoane lungi de aprox.10 cm lungime, sau de lungimea dorita de voi direct in tava in care le coacem.
Dam churros-ul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 15-20 de min, pana incepe sa se rumeneasca. Daca il lasati prea mult va fi foarte crocant.
Mi-au iesit 3 tavi din aceasta compozitie.
Cat se coace churros-ul facem amestecul cu zahar si scortisoara intr-o farfurie. Ciocolata o topim pe baie de aburi si adaugam laptele.
Cand scoatem batoanele de churros din cuptor le dam imediat prin zaharul amestecat cu scortisoara.
Servim cu sos de ciocolata.
Pofta buna!