sunt un fel de gogosi, fara dospire....
reteta o am din Spania...acu cu spaniola ce-o stiu eu, nu am reusit sa traduc titlul, asa ca am lasat asa...poate vreun bucataras mai bun ca mine la spaniola poate sa-mi spuna si mie cum s-ar traduce...
Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot.
Se ia de pe foc, se toarna toata faina odata si se amesteca energic, sa nu faca cocoloase, o sa rezulte o compozitie omogena, legata.
Se amesteca in ea pana la racire, apoi se adauga pe rand, cate unul ouale, amestecandu-se dupa fiecare.
Se incinge uleiul in cratita, aluatul se trece intr-un posh ( eu nu am, asa ca am folosit o punga tare, la care i-am taiat un colt) si se toarna aluatul ca niste bastonase in ulei fierbinte.
Se prajesc la foc moderat spre iute...pe abele parti.
Se scot pe un prosop absorbant. sunt cam uleioase si asa raman.
Dupa ce se racesc se pudreaza cu zaharul amestecat cu scortisoara.
Pofta buna!