Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan

de deyutzky in Prajituri, 8 Dec 2013 | 9385 vizualizari

 

sursa de inspiratie a fost www.retete-dukan.ro

 

INGREDIENTE

  • Pt. 12 gogosele:
  • 5 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 6 linguri indulcitor pudra
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3-4 linguri indulcitor pudra
  • 350 ml lapte degresat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3-4 linguri indulcitor pudra
  • 350 ml lapte degresat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor
  • 1 ciocolata dietetica Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan:

Gogosi: 

Mixam albusurile spuma cu putina sare dupa care daugam galbenusurile si mixam la treapta cea mai mica.

Amestecam amidonul cu taratele si praful de copt, le adaugam peste albusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.

Punem apoi indulcitorul si esenta de vanilie.

Umplem formele de briose de silicon cam 3/4 si le dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea.

Dupa ce aceastea sunt gata, se scot din forme cu grija si se lasa la racit.

Cremele se prepara conform instructiunilor de pe plic: se pune laptele (350 ml) la foc mic, intr-un bol se pune plicul de budinca care se amesteca cu 3-4 linguri de indulcitor si cu 3-4 linguri de lapte. Se toarna aceasta compozitie peste laptele de pe foc si se amesteca cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.

Se adauga la final si esentele in fiecare crema si se lasa la racit.

Dupa ce gogosile s-au racit le taiem partea superioara si le umplem cu crema de vanilie, respectiv cea de ciocolata.

Eu am umplut 6 cu vanilie si 6 cu ciocolata.

Le ornam cu ciocolata topita.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme