Choix à la creme

de corina241 in Prajituri, 26 Noi 2010 | 12032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 cana de faina
  • 1 cana de apa
  • budinca de vanilie 
  • 4 linguri de zahar
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • frisca lichida
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix à la creme:

   Pregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede pana se desprinde de pe vas;Se ia de pe foc si se pun ouale rand pe rand amestecand repede dupa fiecare.

Intr-o tava tavetata cu hartie de copt,cu ajutorul unui sprit punem compozitia formand mici gramajoare si dam la cuptor pentru 35 min la foc potrivit.

Cand s-au racit le taiem in 2 si umplem cu budinca de vanilie si frisca lichida mixata bine ,pana se intareste.

Budinca de vanilie se face conform intructiunilor de pe plic:continutul plicului il punem peste lapte amestecand bine pentru nu a face cocoloase si dam pe foc pana incepe sa se ingoase.Adaugam cele 4 linguri de zahar si amestecam pana se topeste.La sfarsit,dupa ce dam vasul jos de pe foc adaugam si zaharul vanilat.

Dupa ce umplem cojile cu crema si frisca,pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix à la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

marieta 1

28.11.2010, 20:45

bune tare!!!si ale mele sunt in cuptor astept sa se coaca!!!sper sa le pot posta si eu cat de curand!!!

corina241 1

28.11.2010, 22:26

te asteptam cu ele
astea s-au impartit deja

babi5 1

14.11.2013, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu visine