Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca

de simona72 in Prajituri, 11 Oct 2013 | 102595 vizualizari

 

Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca este inspirata de la Miha! Este usoara, fara crema, mananci si uiti sa te opresti. Multumesc Mihule! >:D<

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca

  • Blat:
  • 200 gr unt moale
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de rom
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 borcan de dulceata de prune(sau gem)
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca:

Preparare Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca

Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am mai mixat o tura sa se amestece toate ingredientele. Faina alba se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de unt.

O tava se tapeteaza cu fartie de copt, se pune blatul pentru prajitura si se niveleaza. Aluatul are consistenta de crema groasa, deci sa nu va speriati, trebuie doar sa-l nivelati pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Albusurile se bat spuma cu zaharul, la urma se adauga nuca macinata. Dupa expirarea timpului, se pune dulceata de prune, se intinde uniform pe toata suprafata, deasupra spuma de ou cu nuca. Nivelam si mai dam prajitura la cuptor (reducem la 160 grade) pentru 15 minute.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Pofta buna!

Alta prajitura buna cu nuca gasesti si aici - prajitura cu nuca Sumegi, sau Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone

Noi indragim si aceasta reteta de Cornulete cu Nuca din copilarie.

TIPS-URI

1

Puteti sa presarati zahar pudra deasupra, mie mi-a placut asa simpla cum a iesit.

2

Dimensiunea tavii: 23x33 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lia_ 1

17.04.2014, 13:23

prune si bezea cu nuca combinatie "mortala"
dar voi deja ati mancat prajiturile pentru Pasti

simona72 1

17.04.2014, 14:03

Noi ne crestem apetitul pana la Paste

Ancutsa 1

07.09.2016, 13:25

E grozava! Imi place mult, eu o fac mereu cu dulceata de capsuni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nuci si magiun de prune