multumesc familie Husanu, compusa din verisorii mei : Ionela si Daniel, pentru aceste minunate prajiturele... va pupacesc!
Choco cookies aka Fursecuri cu ciocolata
Se amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor. Se adauga faina in ploaie, praful de cacao si se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza compozitia. Dupa ce ati amestecat bine toate ingredientele, iti umezesti mainile cu apa calduta si incep sa amestec direct cu mana. Compozitia este gata atunci cand capata o culoare destul de maronie, adica s-a amestecat bine si praful de cacao cu untul. Trebuie sa iasa un aluat usor de modelat dar nu foarte fainos.
Cuptorul trebuie incalzit la 180 grade. Dupa ce faci compozitia intinzi pe tava hartie de copt si incepi sa faci bulgari din compozitie, ai grija sa-i pui mai departati pt ca fursecurile se intind destul de mult. Dupa ce pui bulgarasii pe hartie ii apesi putin cu manasa se mai intinda. Se coc cam 12-15 minute, in functie de cat de incins este cuptorul, dar ca sa vezi daca sunt gata te uiti la ei... trebuie sa nu para a fi uleiosi, atunci sunt ok.
Imediat dupa ce scoti tava din cuptor, fursecurile sunt moi asa ca sa ai grija sa ai o farfurie intinsa pe care sa le pui si o spatula mare cu care sa ii culegi... Ii pui sa se raceasca si apoi in cateva minute se intaresc iar apoi se servesc.
Pofta buna!
1
ar fi de preferat sa topiti ciocolata
2
in ele poti pune: migdale, nuci, alune, etc...