Am vazut prin magazinele bio chipsuri de mere si tare ma batea gandul sa incerc sa fac varianta home made, asa ca aici e varianta mea
Merele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele.
Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa fierbinte pentru a nu-si schimba culoarea, dupa care stergem feliile cu un servet de hartie.
Feliile de mere se pudreaza cu zahar si scortisoara si se pun pe tavitele de la aparatul de deshidratat.
Cine prefera varianta clasica, poate usca feliile de mere la cuptor. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se baga la cuptor la cea mai joasa temperata, verificand din cand in cand.
Eu o parte din mere le-am pudrat cu zahar, o parte le-am lasat simple.
Chiar daca am avut ceva timp de asteptat a meritat pentru ca au iesit foarte bune. Merge foarte bine cand vrei sa ai ceva de rontait, ca sa nu mai pui la socoteala ca sunt naturale 100% si sunt facute de manuta ta :)