Chiftelute in sos aromat

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2011 | 4291 vizualizari

 

initial vroiam sa fac ciorba de perisaore si pregatisem si perisoarele...dar a intervenit o schimbare in meniu, si amrenuntat la ciorbita asta..acu ce era sa fac cu perisoarele??? le-am transformat in chiftelute si le-am adaugat un sos de rosii aromat...a iesit o bunaciune...pe bune!!!

 

INGREDIENTE

  • pt chiftelute:
  • 350 g carne tocata
  • o mana de orez
  • 3 catei de usturoi
  • o mana de pesmet
  • 2 oua
  • pt sos:
  • 2 rosii proaspete
  • 2 linguri bulion
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • o ceapa mai mica
  • jumatate de ardei
  • sare, piper, oregano, cimbru verde si busuioc verde, patrunjel verde
  • o lingurita amidon de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos aromat:

Deci, am facut chiftelutele si le-am fiert separat pe jumatate in apa sarata.

Intre timp am pregatit sosul: am incins uleiul si am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat ardeiul taiat felite mai lungi, am taiat rosiile, apoi cubulete mici si le-am pus si acestea. Am pus si usturoiul taiat marunt,  am lasat cateva minute, apoi am adaugat bulionul si am pus apa cam o cana. Am adaugat sare, oregano, busuioc si cimbru si am transferat  si chiftelutele. Am lasat pana au fiert  bine, am mai adaugat apoi piper si din amidon am facut o maia pt a lega sosul.

Am uitat sa specific ca am pus si o lingura de smantana..ca tot o aveam printr-un fund de cutie...a iesit f bun si aromat...

La servit am pus patrunjel verde deasupra...nu stiu voi, dar eu ador patrunjelul si culoarea lui verde in mancare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate din carne de curcan