Snitele de vita Stroganoff

de Mihaela11_jo in Vita, 1 Sep 2011 | 6322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg  snitele de vita  
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat  
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui  
  • 1 conserva de ciuperci feliate  
  • 1 ceapa de marime medie taiata marunt  
  • 3 linguri de faina  
  • 3 cani de supa pregatita cu 2 cuburi de Maggi de pui  
  • 3 linguri pasta de rosii nesarata  
  • 2 lingurite mustar uscat  
  • 1 lingurita oregano uscat  
  • 1 lingurita condiment mixt macinat  
  • 1 cutie de smantana Nestle  
  • cateva fire de frunza de patrunjel verde -
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de vita Stroganoff:

Snitelele se sareaza, se bat si se pipereaza. Se pot lasa bucati mai mari sau taia in fasii subtiri.

Uleiul se incalzeste intr-o tigaie anti aderenta si se soteaza mai intai ciupercile feliate cca 5 minute, apoi se pun pe un platou. Se caleste ceapa in acelasi ulei cca 5 minutesau pana ia o culoare aurie si se adauga ciupercilor. Se prajesc snitelele in acelasi ulei, 3-4 minute pe ambele parti.

Intr-o cratita de fiert sub presiune se pun snitelele, ceapa, ciupercile, supa de Maggi, pasta de rosii si condimentele. Se inchide cratita si  cand incepe sa fiarba mancarea ,se reduce focul la minimum si se lasa 30 de minute.

Se amesteca intr-un bol  faina cu smantana , se subtiaza cu supa in care au fiert snitelele si se adauga mancarii( de preferinta strecurata, pentru a nu se forma cocolosi). Se fierbe inca 3-4 minute pana se ingroasa, amestecand mereu. La ultimele clocote se adauga frunza de patrunjel  verde.

Se serveste cu garnitura  de piureu de cartofi sau orez cu legume.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de vita Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel cu varza noua in vasul roman.