Chiftelute in aluat

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 6135 vizualizari

 

Au facut multi bucatarasi reteta asta, asa ca azi i-a venit randul sa o fac si eu...Sunt minunate atat la micul dejun, seara la cina dar si luate la pachetel....Un alt preparat invatat de la voi dragii mei.>:D

 

INGREDIENTE

  • pt chiftele:
  • 600 gr carne de vitel
  • 2 cartofi fierti
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 3 oua
  • 1 lingura de patrunjel si marar proaspat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cascaval ras optional
  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cartof fiert si zdrobit
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • pt decor:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
  • 1-2 linguri seminte de chimen(sau orice alt tip de seminte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Prima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza volumul. 

Pt chiftele:dam prin masina de tocat cartofii fierti, iar apoi carnea. Adaugam ouale, condimentele, usturoiul pisat si framantam cu mana toate ingredientele pana se intrebatrund bine. Formam chiftelute pe care le punem in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200 grade pt 5 minute, atat cat sa prinda o crusta pe deasupra. 

Ungem masa de lucru cu cate putin ulei sau o folie de silicon pe care vom lucra. Luam cate putin aluat dospit, il intindem putin cu degetele, punem cascaval ras(eu am pus, dar nu pe toate), punem cate o chifteluta dupa ce a stat 5 minute la cuptor, adunam marginile si modelam aluatul cu chifteluta inauntru. Le punem pe toate intr-un vas termorezistent, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram seminte pe deasupra. Mie mi-au mai ramas trei chiftele, asa ca le-am pus si pe astea intr-un alt vas mai micut. Dam vasele la cuptorul incins la 60-70 grade pt 10-15 minute, sau le lasam la loc caldut pana ce mai creste putin aluatul. Marim temperatura la cuptor la 180 grade si le lasam 12-15 minute, pana devin rumene pe deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti sa folositi orice tip de aluat de paine

2

chiftelutele le faceti dupa gustul vostru

3

in poze veti vedea aluat mai mult, cantitatile eu le-am dublat pt a face si o paine cu cartofi

4

chiftelele au fost facute mici, asa ca nu le-am folosit pe toate in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker