Chiftelute din piept de pui

de Bucatardinpasiune in Pui, 7 Apr 2013 | 14791 vizualizari

 

Nu stiu daca voi preparati des chiftelute din piept de pui, dar pentru mine a fost prima data. Inspirată fiind de chiftelutele traditionale din porc si vita, am adaptat reteta si pentru cele din piept de pui, rezultand astfel o gustare foarte sanatoasa. Data viitoare le voi coace la cuptor sa fie si mai light! Deja le vad amestecate cu un sos de rosii cu busuioc si paste homemade. Hmmm...îmi ploua-n gura deja!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. piept de pui tocat,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 ou,
  • 2 felii paine inmuiate in apa,
  • 150 gr. faina,
  • Sare,
  • Piper,
  • 3 linguri chives tocat,
  • 1 lingura marar tocat,
  • 250 ml. ulei de floarea soarelui.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui:

Carmangeria de unde-mi achizitionez eu carnita era aprovizionata cu o sumedenie de tipuri de carne si bineinteles, cu nelipsitul piept de pui, dezosat si fara piele. Am ales doua bucati mititele, care mi-au fost tocate in carmangerie sub privirea mea agera. Mi-e teama sa mai cumpar carne de pui, (sau de orice alta vietate) gata tocata, pentru ca am patit-o o data, cand a fost atat de fluida ca nici nu am putut da forma perisoarelor.

Asadar, amestecam carnea tocata cu cateii de usturoi pisati, oul, chives, marar, painea inmuiata-n apa, bine stoarsa si faramitata, sare si piper dupa gustul fiecaruia.

Formam bilute cam de marimea unei nuci, le trecem prin faina si le rumenim in uleiul bine incins. Apoi asezam chiftelutele pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Simplu, nu?

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de pui, prajite