Snitelul de pui se prepara obisnuit , nimic spectaculos.Garnitura o face fiecare in functie de preferinte sau cerinte.
Se portioneaza pieptul de pui in 6 bucatele, se bate cu ciocanul de carne se presara piper, sare, delikat, dupa care se face un aluat din 2 oua , apa ( lapte sau sifon) si 2 linguri de faina.
In uleiul incins punem bucatelele de pui dupa ce le-am imbaiat in aluatul obtinut din oua.Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se aranjeaza pe o farfurie pe care am pus cateva servetele pt.a absorbi uleiul.Se spala cartofii si se pun la fiert cu putina sare, timp de 30 min.Se scurg de apa si se taie pe lungime cu varful unui cutit.Se taie in forma de fierastrau.Se despica si se aseaza pe un platou impreuna cu snitelele.Cartofii se pot orna cu putina maioneza si o frunza de patrunjel.
1
du ce au fiert cartofii se pun intrun vas cu apa rece ptr.a se curata usor de coaja
2
eu folosesc doar maioneza facuta in casa.