Snitel de pui cu cartofi

de angelika in Pui, 12 Mai 2012 | 5451 vizualizari

 

Snitelul de pui se prepara obisnuit , nimic spectaculos.Garnitura o face fiecare in functie de preferinte sau cerinte.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 5 cartofi
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri maioneza
  • frunze de patrunjel
  • condimente:sare, piper, delikat.
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui cu cartofi:

Se portioneaza pieptul de pui in 6 bucatele, se bate cu ciocanul de carne  se presara piper, sare, delikat, dupa care se face un aluat din 2 oua , apa ( lapte sau sifon) si 2 linguri de faina.

In uleiul incins punem bucatelele de pui dupa ce le-am imbaiat in aluatul obtinut din oua.Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se aranjeaza pe o farfurie pe care am  pus cateva servetele  pt.a absorbi uleiul.Se spala cartofii si se pun la fiert cu putina sare, timp de 30 min.Se scurg de apa si se taie pe lungime cu varful unui cutit.Se taie in forma de fierastrau.Se despica si se aseaza pe un platou  impreuna cu snitelele.Cartofii se pot orna cu putina maioneza si o frunza de patrunjel.

TIPS-URI

1

du ce au fiert cartofii se pun intrun vas cu apa rece ptr.a se curata usor de coaja

2

eu folosesc doar maioneza facuta in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui a la Toscana