Dovleac gratinat cu alune si parmezan

de Catalina L in Mancaruri de legume, 21 Dec 2019 | 1476 vizualizari

 

Suntem in plin sezon de dovleac.
Va propun o reteta festiva, o garnitura ideala la o friptura, un peste sau la fructe de mare.
Eu am facut scoici St Jacques care la fel sunt de sezon in aceasta perioada.
Nu puneti parmezan si aveti o reteta buna de post. 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/dovleac-gratinat-cu-alune-si-parmezan.html

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de dovleac de 1,5 cm /700 g
  • 20 gr de unt
  • 400 ml de supa de legume sau pui (apa fierbinte si 1/2 Kub)
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de alune prajite
  • 30 gr de parmezan ras
  • sare, boia de ardei
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac gratinat cu alune si parmezan:

Incalziti cuptorul la 180 °C.

Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.

Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.

Prajiti feliile de dovleac in untul cald cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute pe fiecare parte.

Puneti-le cu supa intr-o tava la cuptor .

Gatiti 10-15 minute. Intoarceti feliile , presarati deasupra amestecul alune-parmezan .

Dati-le din nou la cuptor timp de 15 minute la 220 °C .

Este gata, puteti servi ! Serviti 1-2 felii in functie de felul servit.

Original si bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac gratinat cu alune si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

937 puncte

Rocsi

654 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti cu smantana