Azi am facut chiftelute si in timp ce mestecam carnea mi-am adus aminte de renumitele chiftelute in aluat de bere pe care le-au incercat mai multi bucatarasi, printre care si eu, dupa reteta Gabytzei.
Si m-am gandit sa le incerc la multicooker.
Nu am avut bere, dar am folosit apa minerala si tare bune au iesit.
Vi le recomand, cu drag!
Pentru aluat:
Pentru chiftelute:
Pregatim intai aluatul.
Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr.
Amestecam intr-un bol faina cu garantul.
Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala.
Amestecam bine pana aproape se topesc ingredientele si incepem sa turnam treptat apa peste faina, formand aluatul. La final adaugam uleiul si incepem sa framantam.
Lasam aluatul sa se odihneasca pana cand preparam compozitia pentru chiftele.
Trecem ceapa si usturoiul, curatate, prin masina de tocat si le amestecam cu carnea tocata.
Cartofii curatati si spalati, ii trecem separat prin masina de tocat, ii stoarcem bine si ii adaugam la amestecul de carne.
Asezonam cu sare si condimente, adaugam cele doua oua si patrunjel verde tocat si omogenizam bine amestecul.
Impartim aluatul care deja si-a dublat volumul in cateva minute, in opt parti, pe care le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.
Punem la mijlocul aluatului cate o lingura cu varf de compozitie pentru chiftelute si formam niste mingiute aproape de dimensiunea celei de tenis pe care le asezam in vasul multicookerului uns cu putin ulei.
Asezam vasul in aparat, pe care il conectam la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute la 180 de grade.
Apasam butonul START si asteptam expirarea timpului.
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, am intors chiftelutele pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.
Dupa expirarea timpului, am mai lasat chiftelutele in aparat 10 minute pe modul KEEP WARM, pentru a se desavarsi coacerea aluatului.
Au iesit tare gustoase, iar aluatul este putin crocant si sfaramicios de la acel garant.
Spor si pofta buna!
1
Garantul pentru aluaturi dospite poate fi inlocuit cu drojdie, ca la orice aluat de paine.
2
Pentru a ne asigura ca aluatul este bine preparat si in interior, inainte de deconectarea aparatului de la sursa de curent, rupem o chifteluta si incercam aluatul.