Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc

de oanapl in Curcan, 1 Feb 2017 | 4285 vizualizari

 

Desi chiftelele prajite in ulei sunt mai gustoase, noi le preferam pe cele gatite la cuptor, deoarece sunt mai sanatoase. Deoarece sunt mai uscate asa, le pregatesc cu un sos de rosii si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 felie de paine
  • 1 ou
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 cepe mici
  • 4-5 ramuri mari de busuioc (busuioc uscat)
  • 1 conserva de rosii intregi in bulion
  • 1-2 linguri de zahar brun
  • sare
  • piper
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc:

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi sosul pe foc potrivit pentru 10-15 minute.
Pui carnea tocata intr-un castron potrivit. Inmoi felia de paine in apa, o storci bine, o rupi bucatele mici si o adaugi peste carne, impreuna cu oul, nucsoara, 1 catel de usturoi zdrobit, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Framanti bine compozitia, pana cand se omogenizeaza perfect, apoi, cu palmele umezite, formezi chiftelute, rulandu-le intre palme. Asezi chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le introduci in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20-25 de minute. 
Intre timp, pasezi sosul cu blenderul, si adaugi, dupa gust, sare, piper si 1-2 lingura de zahar.
Asezi chiftelele intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate si torni sosul peste chiftelute si le dai la cuptor inca 10-15 minute.
Chiftelutele in sos de rosii cu busuioc pot fi servite cu garnitura de paste sau de cartofi. Eu am pregatit un piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de curcan