Am zis sa nu vin cu mana goala, la cei 3 ani de Bucataras si sa va aduc o reteta foarte gustoasa si mult mai sanatoasa fata de chiftelutele prajite la tigaie! :*
Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele.
Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele, iar printre ele, punem cartofii curatati si spalati.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 15 minute, timp in care pregatim sosul: intr-un bol punem smantana, ketchup-ul si apa, apoi condimentam dupa gust.
Dupa ce scoatem tava din cuptor, turnam sosul obtinut si dam din nou la cuptor, pentru cca.20-25 minute.
Cand este gata, presaram marar tocat/patrunjel sau ce va place!
O bunatate!
1
Se poate folosi orice fel de carne pentru chiftelute sau amestec!