Chiftele marinate

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 16 Ian 2013 | 23582 vizualizari

 

Un pranz consistent si delicios. Pentru sos m-am inspirat din cartea Patriciei Al. Pop - "Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi "

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata amestec
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel uscat
  • sare si piper
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura otet
  • 2 lingurite zahar
  • 2.5 cani suc de rosii
  • 1 cana apa
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • cateva linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Chiftele: amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam apoi condimentele, oul si cele 2 linguri de pesmet si amestecam bine, de preferat cu mana.

Formam 16 chiftele pe care le dam prin faina apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.

Sos: tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul ras si calim cateva minute. Punem o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam imediat sucul de rosii amestecand sa nu se formeze cocoloase. Turnam o cana de apa, adaugam otetul, zaharul, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la fiert la foc mic timp de aprox 30 min. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Luam sosul de pe foc si il turnam il blender si mixam cateva secunde pentru a obtine un sos foarte fin.

Turnam sosul inapoi in vas si il punem din nou pe foc impreuna cu chiftelele si foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic inca 10 minute.

Servim cald! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate cu piure de cartofi