Pentru pranzul de astazi vroiam un preparat aromat,deosebit dar totodata nu foarte complicat de facut,asa ca am creat un sos din lapte de cocos cu mustar care a avut o aroma subtila dar exact pe gustul meu :)
Chiftelele: Am amestecat bine carnea in robot,tot acolo am adaugat pasta de curry,scortisoara,chimenul,ghimbirul macinat,ouale,parmezanul si celelalte condimente.Am amestecat totul bine cu ajutorul robotului,apoi am format din carnea condimentata,chiftelute mai mici pe care le-am prajit intr-o tigaie cu ulei foarte bine incins.
Sosul: Am pus intr-o cratita la foc laptele de cocos,ardeiul iute taiat marunt si le-am alsat sa dea in clocot.Am amestecat intr-un castron mustarul impreuna cu praful de curry si l-am pus peste laptele de cocos.Semintele de mustar si coriandrul boabe,le-am zdrobit putin in mojar,apoi le-am pus si pe ele in cratita si am lasat sa fiarba.Am adaugat 1 lingurita de pasta de curry verde,apa de flori de portocal,am amestecat si inainte de a stinge focul,am adaugat untul,am amestecat bine si sosul s-a ingrosat putin.
Am servit sosul de cocos cu mustar,impreuna cu chiftelutele si a fost o mancarica usoara si aromata,pefecta pentru un pranz de dumineca.
Pofta mare!