Mi-a placut tare mult cand am vazut retetea la Julie(flori),asa ca am pus in practica ,inspiratia a fost de aici http://bucataras.ro/retete/9641/ceapa-umplutacele-mai-bune-cepe-umplute-din-lume.html
Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa fie 6 ,dar una s-a rupt)
Ceapa scoasa se toaca marunt cu usutroiul si se calesc in 2 linguri de unt sau ulei dupa care se pune sare,piper,smantana si cascavalul,iar cu aceasta compozitie delicioasa se umplu cepele.
Cepele se infasoara in feliute de jamon( sunca ,bacon) si se umplu. Se presara cu cimbru sau rozmarin (eu nu am avut, asa ca nu am pus).
Se pun cepele intr-un vas cu 1 lingura de unt sau ulei si se da tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.
Vorba lui Flori "putin spus ......delicios".........super super bune
1
Jamie are mare dreptate cand zice ca este o reteta uimitoare si miraculoasa,chiar merita sa o incercati