Pentru ca a venit primavara si vrem sa avem in meniu mancaruri mai usoare si mai sanatoase, va recomand sa incercati aceste chiftele de vinete pe care in loc sa le prajiti, le coaceti.
Daca aveti vinete deja coapte si puse la congelator, treaba merge foarte repede :)
Eu am avut vinetele coapte si congelate, asa ca le-am scos cu o seara inainte din congelator si le-am lasat la dezghetat si scurs.
Le-am tocat foarte fin in robot. Apoi le-am pus intr-un bol.
Am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus peste vinete.
Am adaugat condimente, oua, verdeturi si pesmet.
Am amestecat bine si apoi am format chiftelute.
Le-am trecut prin seminte de susan si le-am asezat in tava pe hartie de copt.
Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 1/2 ora pana la 40 minute in functie de cuptor.
Le-am servit cu sos de rosii proaspat si cu orez indian.
1
Merg foarte bine si in post, daca nu adaugati oua in compozitie.