Mai intai am pregatit soia: am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore, caci am avut si altele de facut. Apoi am strecurat-o si scurs-o bine de apa.
Apoi am tocat cepele (cele pentru chiftele), le-am calit usor in ulei, dupa care, racorite, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, felia de paine (daca e nevoie mai puneti o jumatate de felie) si verdeata.
Am amestecat compozitia de ceapa cu soia si cu faina.
Am format chiftele, pe care le-am copt in cuptor (pe hartie de copt pensulata cu ulei). Mentionez ca si chiftelutele le-am pensulat cu ulei. Am introdus tava in cuptor; dupa ce s-au rumenit pe o parte le-am intors si le-am mai lasat un pic la copt.
Restul de ceapa am taiat-o julienne si am pus-o la fiert cu 2 cani de apa, 1/2 cana otet, boabe de piper si de mustar, 2 foi de dafin. Dupa un clocot-doua, am oprit focul si am strecurat ceapa. Am amestecat cu maioneza de post si cu chiftelutele.